Počitnice na Malti

Malta je priljubljena počitniška destinacija. Kljub temu, da je državica majhna po površini, turistom nudi veliko.

V poletnih mesecih nudi možnosti uživanja na rajskih peščenih plažah. Najbolj znane so Golden Bay, Għadira Bay, Ġnejna Bay, St. George’s Bay… Obiskati pa velja tudi nepozabno Modro Laguno na otočku Comino. Kraja Sliema in St. Julian’s sta med mladimi poznana po nočnih zabavah.

Zaradi milega sredozemskega podnebja pa je na Malti prijetno počitnikovati tudi v zimskih mesecih. Kopanje v morju lahko zamenjate za ogrevane zunanje bazene. Obiščete lahko ostanke megalitskih kultur, se potepate po glavnem mestu Valletta, raziskujete številne obalne jame ali pa se podate na sprehod po visokih klifih. V primeru slabšega vremena lahko obiščete državni akvarij v Buggibi.

Na 20.000m2 površine se lahko poučite o življenju v morju in na kopnem v okolici Malte. Malto lahko pobližje spoznate tudi v številnih muzejih – največ jih je na temo vojaške zgodovine od malteških vitezov naprej.

Zanimive zgodbe boste slišali tudi v arheološkem muzeju, kjer hranijo najdbe vse od leta 5200 pr.n.št. Glede na to, da je Malta pomorska država, se sprehodite še med številnimi zanimivimi eksponati pomorskega muzeja.

Če načrtujete počitnice na Malti z otroci, vam svetujemo ogled Popajeve vasi pri Melliehi. Ostanke snemalne vasi za film Popaj (1980) so preuredili v zanimiv doživljajski park z mini golfom, mini kinom, okrepčevalnico in še marsičem.

Obiščete lahko tematski park Playmobil, muzej starodobnih avtomobilov ali pa se podate na jahanje s konji ob klifih in plažah.